7 Tips tegen een honger gevoel

Je wilt afvallen, je bent gemotiveerd, je beweegt goed, maar met je voeding gaat het vaak mis, waarom?
Je maag knort, je buik rammelt, je wordt een beetje chagrijnig, dit noemen we honger of beter gezegd “trek”.
Dit zorgt ervoor dat je vaak meer eet dan dat je zou willen, of wat je in eerste instantie met jezelf hebt afgesproken.
Niets is zo vervelend dan trek wanneer je eigenlijk al je calorie doel voor die dag hebt behaald.
Ken je die reclame “eat your snickers when you’re hungry”? Dat is nou net wat je niet wilt doen.

Maar hoe kan ik dit probleem dan wel tackelen? Horen wij je denken.

𝘉𝘪𝘫 𝘥𝘦𝘻𝘦 7 𝘛𝘪𝘱𝘴 𝘵𝘦𝘨𝘦𝘯 𝘦𝘦𝘯 𝘩𝘰𝘯𝘨𝘦𝘳 𝘨𝘦𝘷𝘰𝘦𝘭:

  1. 𝘝𝘦𝘳𝘩𝘰𝘰𝘨 𝘫𝘦 𝘦𝘪𝘸𝘪𝘵𝘪𝘯𝘯𝘢𝘮𝘦

    Eiwitten zorgen ervoor dat je honger vaak beter gestild wordt ten opzichte van koolhydraten en vetten. Het hongerstillende effect is alleen niet oneindig. wanneer je lichaam voldoende eiwitten heeft, neemt het effect van eiwitten af.
    Zie het eens zo: als je dorst hebt en je drinkt water stil je de trek in water, met eiwitten werkt dit hetzelfde.
    Betekent dit dat eiwitten altijd de oplossing zijn? Nee als jij genoeg eiwit hebt gegeten gaat je lichaam vragen om andere stoffen, maar eiwit kan in het begin zeker goed werken 

  2. 𝘎𝘢 𝘷𝘰𝘰𝘳 𝘷𝘰𝘭𝘶𝘮𝘦 𝘷𝘰𝘦𝘥𝘪𝘯𝘨

    Een calorie is een calorie, maar calorieën per gram wisselen. Wat is volume voeding? Volume voeding is bevat relatief veel vezels of eiwitten waardoor het goed vult, terwijl de calorieën in verhouding tot de hoeveelheid niet hoog zijn. Dit heet een lage energiedichtheid. Een calorie is dus een calorie, maar calorieën per gram wisselen. Kies daarom doorgaans voor calorie arme voeding.
  3. 𝘏𝘰𝘦 𝘥𝘪𝘬𝘬𝘦𝘳 𝘩𝘰𝘦 𝘣𝘦𝘵𝘦𝘳

    Je wilt je maag uitzetten door het te vullen met eten en drinken. Water drinken helpt om je maag op te vullen. Daarom hoor je vaak dat water drinken goed voor je is als je wilt afvallen. Daarnaast heeft water een calorie waarde van 0, maar je lichaam heeft weinig werk aan water omdat het vloeibaar is. Denk bijvoorbeeld aan een appel of appelsap, een appel verzadigd beter omdat je lichaam er meer werk aan heeft om het te verteren, daarnaast bevat een appel meer vezels dan appelsap. Tip: an apple 
     a day keeps the hunger at bay
  4. 𝘝𝘦𝘳𝘩𝘰𝘰𝘨 𝘫𝘦 𝘷𝘦𝘻𝘦𝘭 𝘪𝘯𝘯𝘢𝘮𝘦

    Uit onderzoek is gebleken dat 14 gram vezels per dag ervoor zorgen dat je minder gaat eten. Dit geldt voor zowel vezelrijke voeding als vezelsupplementen. Ons advies: start met vast voedsel, lukt het je dan niet om genoeg vezels binnen te krijgen? Begin dan pas met supplementen.
  5. 𝘖𝘯𝘵𝘴𝘯𝘢𝘱 𝘥𝘦 𝘴𝘮𝘢𝘢𝘬 𝘴𝘦𝘯𝘴𝘢𝘵𝘪𝘦𝘴

    Denk aan chips, chocola, gebrande en gezouten nootjes, maar ook pasta’s en wok gerechten. Betekent dit dat je het niet meer mag eten? NEE maar wees bewust van het feit dat je gevoeliger bent om hiervan al teveel van te gaan eten. Maar waarom is dat dan zo? Elke smaak (zoet, zuur, zout, bitter, pittig, umami) triggert een nieuwe eetlust voor dat type voeding, ongeacht hoeveel je hebt gegeten. Maak het eten dus zo saai mogelijk!
  6. 𝘏𝘢𝘯𝘵𝘦𝘦𝘳 𝘦𝘦𝘯 𝘷𝘢𝘴𝘵 𝘦𝘦𝘵𝘳𝘪𝘵𝘮𝘦

    Kies vaste tijden waarop je wel/niet wilt gaan eten, je lichaam raakt hier aan gewend en zal op de lange termijn dan ook niet snel meer om eten gaan vragen, los van je vaste eetmomenten.
  7. 𝘚𝘵𝘰𝘱 𝘮𝘦𝘵 𝘥𝘦 𝘨𝘦𝘥𝘢𝘤𝘩𝘵𝘦 “𝘪𝘬 𝘮𝘢𝘨 𝘮𝘪𝘯𝘥𝘦𝘳 𝘦𝘵𝘦𝘯”


    Als je denkt aan het feit dat je minder eten binnenkrijgt ga je door dit geloof meer honger/trek creëren. Benader het in plaats daarvan is zo: in een calorieën tekort heeft je lichaam nog steeds toegang tot dezelfde hoeveelheid calorieën. Deze calorieën komen nu alleen ook ergens anders vandaan dan alleen je keel of je mond 

———————————————————————

𝗪𝗶𝗹 𝗷𝗶𝗷 𝗺𝗲𝗲𝗿 𝗵𝘂𝗹𝗽? 𝗢𝗳 𝘄𝗶𝗹 𝗷𝗶𝗷 𝟱-𝟴 𝗰𝗺 𝗯𝘂𝗶𝗸𝗼𝗺𝘃𝗮𝗻𝗴 𝘃𝗲𝗿𝗹𝗶𝗲𝘇𝗲𝗻 𝘇𝗼𝗻𝗱𝗲𝗿 𝗯𝗹𝗶𝗷𝘃𝗲𝗻𝗱 𝗰𝗮𝗹𝗼𝗿𝗶𝗲ë𝗻 𝘁𝗲𝗹𝗹𝗲𝗻?
👉Klik  hier  voor onze coaching diensten

Of plan hier je gratis intake 👉 Plan intake

———————————————————————
Vind je het nog een beetje spannend om te beginnen, maar wil je hier wel alvast wat meer over weten?

Download dan ons e-book: Afvallen zonder calorieën tellen 👉 Download hem hier!