De snelste manier om af te vallen
17 februari 2021 

De snelste manier om af te vallen

De vraag: wat is de snelste manier om af te vallen? komt je vast bekend voor. Het zal je dan ook niet verbazen dat wij deze vraag dagelijks te horen krijgen.
Voor we antwoorden gaan geven gaan moet je eerst gaan begrijpen waarom deze vraag zo vaak gesteld wordt, en belangrijker nog of dit de juiste vraag is om überhaupt te stellen.
𝙒𝙖𝙖𝙧𝙤𝙢 𝙞𝙨 𝙝𝙚𝙩 𝙣𝙞𝙚𝙩 𝙙𝙪𝙞𝙙𝙚𝙡𝙞𝙟𝙠𝙚 𝙬𝙚𝙡𝙠𝙚 𝙢𝙖𝙣𝙞𝙚𝙧 𝙚𝙘𝙝𝙩 𝙝𝙚𝙩 𝙨𝙣𝙚𝙡𝙨𝙩𝙚 𝙬𝙚𝙧𝙠𝙩?
Dit komt o.a. doordat er tegenwoordig meer onzin in een sneller tempo dan ooit verspreid wordt. (lange leven het internet 💻 en onze smartphones📲😜)
Hierdoor zie je door de bomen het bos niet meer. De een zegt dit, de ander dat, want wat is nou wel waar, en wat niet?
Wij gaan je helpen om de zin van de onzin te scheiden. Laten we beginnen met de basis fundering leggen.
𝘼𝙡𝙡𝙚𝙨 𝙗𝙚𝙜𝙞𝙣𝙩 𝙗𝙞𝙟 𝙙𝙚 𝙟𝙪𝙞𝙨𝙩𝙚 𝙢𝙞𝙣𝙙𝙨𝙚𝙩
Wij als mens zijn geneigd om in haast te leven door o.a onze maatschappij, met als gevolg dat alles sneller en efficiënter moet. Het nadeel hiervan is dat wij opzoek gaan naar de zogeheten”quick fixes” en “wondermiddelen”. Alles om maar zo snel mogelijk resultaten te zien.
Deze manieren leiden inderdaad vaak tot veel resultaat in een korte tijd, maar zijn op de lange termijn haast niet vol te houden. Daarnaast is een groot deel van het gewicht wat je door middel van deze manieren verliest helemaal geen vet, maar vocht en spiermassa. Laat dat nou net het gene zijn wat je niet kwijt wilt raken 😜.
Daarnaast is het dus onrealistisch om van jezelf te verwachten dat je resultaat middels deze methodes blijvend zal zijn omdat de kans dat je ze je leven lang vol houdt klein tot nihil is. Oftewel je zet jezelf op om te falen.
Ook is er vaak geen ruimte om flexibel om te gaan met de dieet richtlijnen wat ervoor zorgt dat je al gauw beperkt wordt in je voedingskeuzes.
Maar waarom lijken ze op korte termijn dan zo goed te werken?
Vaak is de truc bij zulke methodes dat ze voedingsmiddelen schrappen, en laat dat nou net de voedingsmiddelen zijn die jij graag eet😜. Denk aan: brood, pasta’s, rijst, zuivel, vlees, en vast voedsel in algemeen.
Hierdoor ga je zeker in het begin anders en vaak een stuk minder eten aan calorieën dan dat jouw lichaam vebruikt. Hierdoor kom je in een negatieve energiebalans en val je dus af. De kans dat jij deze middelen alleen niet meer gaat eten is opnieuw klein. Jij weet net als wij dat je in het weekend wel eens een patatje wilt doen, op zondag soms een croissantje wilt eten of een lekker stuk vlees/vis als je uit eten gaat.
𝙊𝙣𝙨 𝙖𝙙𝙫𝙞𝙚𝙨:
1. Kies niet voor de snelste manier om af te vallen, maar voor de beste manier om vet te verliezen.
2. Wat is de beste manier om vet te verliezen?
Door minder te eten en meer te bewegen. Hierbij is het belangrijk dat je een gezonde en lange termijn aanpak hanteert waarmee jij je resultaat kunt behalen en kunt blijven volhouden.
3. Begin met de juiste mindset door jezelf 3 vragen te stellen voordat je ergens aan begint:
1. Kan ik dit volhouden?
2. Is dit realistische om van mezelf te verwachten?
3. Ben ik flexibel?
Is jouw antwoord 3x nee is de kans klein dat je iets gaat doen wat je vol kunt houden.
Heb jij 3x een ja is de kans vele malen groter dat je start met iets wat bij je past en waarmee je het dus kan blijven volhouden.
Kun jij wel wat hulp gebruiken en/of wil je meer informatie? Word lid van deze groep en blijf up-to-date!
Reactie plaatsen
arrow_drop_up arrow_drop_down