7 Tips tegen een honger gevoel
17 februari 2021 

7 Tips tegen een honger gevoel

Je wilt afvallen, je bent gemotiveerd, je beweegt goed, maar met je voeding gaat het vaak mis, waarom?
Je maag knort, je buik rammelt, je wordt een beetje chagrijnig, dit noemen we honger of beter gezegd โ€œtrekโ€.
Dit zorgt ervoor dat je vaak meer eet dan dat je zou willen, of wat je in eerste instantie met jezelf hebt afgesproken.
Niets is zo vervelend dan trek wanneer je eigenlijk al je calorie doel voor die dag hebt behaald.
Ken je die reclame โ€œeat your snickers when youโ€™re hungryโ€? Dat is nou net wat je niet wilt doen.

Maar hoe kan ik dit probleem dan wel tackelen? Horen wij je denken.

๐˜‰๐˜ช๐˜ซ ๐˜ฅ๐˜ฆ๐˜ป๐˜ฆ 7 ๐˜›๐˜ช๐˜ฑ๐˜ด ๐˜ต๐˜ฆ๐˜จ๐˜ฆ๐˜ฏ ๐˜ฆ๐˜ฆ๐˜ฏ ๐˜ฉ๐˜ฐ๐˜ฏ๐˜จ๐˜ฆ๐˜ณ ๐˜จ๐˜ฆ๐˜ท๐˜ฐ๐˜ฆ๐˜ญ:

 1. ๐˜๐˜ฆ๐˜ณ๐˜ฉ๐˜ฐ๐˜ฐ๐˜จ ๐˜ซ๐˜ฆ ๐˜ฆ๐˜ช๐˜ธ๐˜ช๐˜ต๐˜ช๐˜ฏ๐˜ฏ๐˜ข๐˜ฎ๐˜ฆ๐Ÿ—
  Eiwitten zorgen ervoor dat je honger vaak beter gestild wordt ten opzichte van koolhydraten en vetten. Het hongerstillende effect is alleen niet oneindig. wanneer je lichaam voldoende eiwitten heeft, neemt het effect van eiwitten af.
  Zie het eens zo: als je dorst hebt en je drinkt water stil je de trek in water, met eiwitten werkt dit hetzelfde.
  Betekent dit dat eiwitten altijd de oplossing zijn? Nee als jij genoeg eiwit hebt gegeten gaat je lichaam vragen om andere stoffen, maar eiwit kan in het begin zeker goed werkenย ๐Ÿ˜๐Ÿ‘
 2. ๐˜Ž๐˜ข ๐˜ท๐˜ฐ๐˜ฐ๐˜ณ ๐˜ท๐˜ฐ๐˜ญ๐˜ถ๐˜ฎ๐˜ฆ ๐˜ท๐˜ฐ๐˜ฆ๐˜ฅ๐˜ช๐˜ฏ๐˜จโž•
  Een calorie is een calorie, maar calorieรซn per gram wisselen. Wat is volume voeding? Volume voeding is bevat relatief veel vezels of eiwitten waardoor het goed vult, terwijl de calorieรซn in verhouding tot de hoeveelheid niet hoog zijn. Dit heet een lage energiedichtheid. Een calorie is dus een calorie, maar calorieรซn per gram wisselen. Kies daarom doorgaans voor calorie arme voeding.
 3. ๐˜๐˜ฐ๐˜ฆ ๐˜ฅ๐˜ช๐˜ฌ๐˜ฌ๐˜ฆ๐˜ณ ๐˜ฉ๐˜ฐ๐˜ฆ ๐˜ฃ๐˜ฆ๐˜ต๐˜ฆ๐˜ณโœ…
  Je wilt je maag uitzetten door het te vullen met eten en drinken. Water drinken helpt om je maag op te vullen. Daarom hoor je vaak dat water drinken goed voor je is als je wilt afvallen. Daarnaast heeft water een calorie waarde van 0, maar je lichaam heeft weinig werk aan water omdat het vloeibaar is. Denk bijvoorbeeld aan een appel of appelsap, een appel verzadigd beter omdat je lichaam er meer werk aan heeft om het te verteren, daarnaast bevat een appel meer vezels dan appelsap. Tip: an appleย ๐ŸŽย a day keeps the hunger at bay
 4. ๐˜๐˜ฆ๐˜ณ๐˜ฉ๐˜ฐ๐˜ฐ๐˜จ ๐˜ซ๐˜ฆ ๐˜ท๐˜ฆ๐˜ป๐˜ฆ๐˜ญ ๐˜ช๐˜ฏ๐˜ฏ๐˜ข๐˜ฎ๐˜ฆ๐Ÿฅฆ๐Ÿž
  Uit onderzoek is gebleken dat 14 gram vezels per dag ervoor zorgen dat je minder gaat eten. Dit geldt voor zowel vezelrijke voeding als vezelsupplementen. Ons advies: start met vast voedsel, lukt het je dan niet om genoeg vezels binnen te krijgen? Begin dan pas met supplementen.
 5. ๐˜–๐˜ฏ๐˜ต๐˜ด๐˜ฏ๐˜ข๐˜ฑ ๐˜ฅ๐˜ฆ ๐˜ด๐˜ฎ๐˜ข๐˜ข๐˜ฌ ๐˜ด๐˜ฆ๐˜ฏ๐˜ด๐˜ข๐˜ต๐˜ช๐˜ฆ๐˜ด๐ŸŽ‰โŒ
  Denk aan chips, chocola, gebrande en gezouten nootjes, maar ook pastaโ€™s en wok gerechten. Betekent dit dat je het niet meer mag eten? NEE maar wees bewust van het feit dat je gevoeliger bent om hiervan al teveel van te gaan eten. Maar waarom is dat dan zo? Elke smaak (zoet, zuur, zout, bitter, pittig, umami) triggert een nieuwe eetlust voor dat type voeding, ongeacht hoeveel je hebt gegeten. Maak het eten dus zo saai mogelijk!
 6. ๐˜๐˜ข๐˜ฏ๐˜ต๐˜ฆ๐˜ฆ๐˜ณ ๐˜ฆ๐˜ฆ๐˜ฏ ๐˜ท๐˜ข๐˜ด๐˜ต ๐˜ฆ๐˜ฆ๐˜ต๐˜ณ๐˜ช๐˜ต๐˜ฎ๐˜ฆ๐Ÿ•“
  Kies vaste tijden waarop je wel/niet wilt gaan eten, je lichaam raakt hier aan gewend en zal op de lange termijn dan ook niet snel meer om eten gaan vragen, los van je vaste eetmomenten.
 7. ๐˜š๐˜ต๐˜ฐ๐˜ฑ ๐˜ฎ๐˜ฆ๐˜ต ๐˜ฅ๐˜ฆ ๐˜จ๐˜ฆ๐˜ฅ๐˜ข๐˜ค๐˜ฉ๐˜ต๐˜ฆ โ€œ๐˜ช๐˜ฌ ๐˜ฎ๐˜ข๐˜จ ๐˜ฎ๐˜ช๐˜ฏ๐˜ฅ๐˜ฆ๐˜ณ ๐˜ฆ๐˜ต๐˜ฆ๐˜ฏโ€โŒ

  Als je denkt aan het feit dat je minder eten binnenkrijgt ga je door dit geloof meer honger/trek creรซren. Benader het in plaats daarvan is zo: in een calorieรซn tekort heeft je lichaam nog steeds toegang tot dezelfde hoeveelheid calorieรซn. Deze calorieรซn komen nu alleen ook ergens anders vandaan dan alleen je keel of je mondย ๐Ÿ˜‰๐Ÿ‘

โ€”โ€”โ€”โ€”โ€”โ€”โ€”โ€”โ€”โ€”โ€”โ€”โ€”โ€”โ€”โ€”โ€”โ€”โ€”โ€”โ€”โ€”โ€”

๐—ช๐—ถ๐—น ๐—ท๐—ถ๐—ท ๐—บ๐—ฒ๐—ฒ๐—ฟ ๐—ต๐˜‚๐—น๐—ฝ? ๐—ข๐—ณ ๐˜„๐—ถ๐—น ๐—ท๐—ถ๐—ท ๐Ÿฑ-๐Ÿด ๐—ฐ๐—บ ๐—ฏ๐˜‚๐—ถ๐—ธ๐—ผ๐—บ๐˜ƒ๐—ฎ๐—ป๐—ด ๐˜ƒ๐—ฒ๐—ฟ๐—น๐—ถ๐—ฒ๐˜‡๐—ฒ๐—ป ๐˜‡๐—ผ๐—ป๐—ฑ๐—ฒ๐—ฟ ๐—ฏ๐—น๐—ถ๐—ท๐˜ƒ๐—ฒ๐—ป๐—ฑ ๐—ฐ๐—ฎ๐—น๐—ผ๐—ฟ๐—ถ๐—ฒรซ๐—ป ๐˜๐—ฒ๐—น๐—น๐—ฒ๐—ป?
๐Ÿ‘‰Klikย  hierย  voor onze coaching diensten

Of plan hier je gratis intake ๐Ÿ‘‰ Plan intake

โ€”โ€”โ€”โ€”โ€”โ€”โ€”โ€”โ€”โ€”โ€”โ€”โ€”โ€”โ€”โ€”โ€”โ€”โ€”โ€”โ€”โ€”โ€”
Vind je het nog een beetje spannend om te beginnen, maar wil je hier wel alvast wat meer over weten?

Download dan ons e-book: Afvallen zonder calorieรซn tellen ๐Ÿ‘‰ย Download hem hier!

Reactie plaatsen