Basis van voeding
Voeding is รฉรฉn van de meest besproken onderwerpen, dit levert dan ook al gauw behoorlijk wat discussies op. Er is hier zoveel informatie over te vinden dat we door de bomen het bos niet meer zien.

Want wat is nou waar en wat is niet waar?

Waar moet je je nou juist wel/niet op focussen?

Om je alvast een zetje in de juiste richting te geven hebben wij een korte video opgenomen waarin me meer uitleggen over de basis van voeding.

๐˜ฝ๐™š๐™ ๐™ž๐™Ÿ๐™  ๐™๐™ž๐™š๐™ง ๐™™๐™š ๐™ซ๐™ž๐™™๐™š๐™ค๐Ÿ‘‡๐Ÿ˜„

Lees daarna hieronder verder๐Ÿ‘‡๐Ÿ˜„

Om de basis van voeding goed in kaart te brengen kun je het zien als een pyramide. De fundering is altijd de basis, dit heeft dan ook de hoogste prioriteit.
Je wil van beneden naar boven werken, dus eerst:

1. V /R /F

Wanneer je een methode kiest omtrent je voeding wil je jezelf de volgende vragen stellen: Hoe kan ik het volhouden? / is dit realistische voor mij? / en ben ik flexibel? Als jouw antwoordt 3x een JA is mag je verder.

2. De energiebalans

De energiebalans is leidend als je wilt afvallen, aan wilt komen of op gewicht wilt blijven. Zorg voor een negatieve energiebalans als je wilt afvallen, een positieve als je wilt aankomen en een neutrale als je op gewicht wilt blijven. Je kunt dit een beetje vergelijken met een ouderwetse weegschaalโš–.

3. Macro nutriรซnten

Hierbij focus je op een zon optimaal mogelijke verhouding tussen de koolhydraten โ€“ eiwitten en vetten, oftewel de grotere delen van voeding.

  • Koolhydraten kun je vergelijken met benzine oftewel energie(het wordt snel opgenomen en je kan er doorgaans meer van eten)
  • Vetten kun je vergelijken met diesel oftewel energie (het geeft langzamer energie af en je hebt er doorgaans minder van nodig)
  • Eiwitten kun je vergelijken met de bouwstenen van je huis (de lego blokjes). Naast water bestaan wij voor het grootste gedeelte uit proteรฏne (oftewel eiwitten). Dit zorgt ervoor dat o.a. onze spieren goed gevoed worden. Erg belangrijk dus!

4. Micro Nutriรซnten


De kleinere delen van voeding. Denk aan water, vezels, fytonutriรซnten en vitamine & mineralen. Deze dragen bij aan een algehele betere gezondheid. erg belangrijk dus!

5. Nutriรซnten timing & Frequentie


Wanneer eet je wat? Bijvoorbeeld kwark voor het slapen gaan omdat daar caseรฏne eiwitten inzitten wat bijdraagt aan een sneller herstel. Zwarte koffie in de morgen voor een opgewekt gevoel door de caffeรฏne. Maar ook hoe vaak moet je eten per dag? Wij adviseren tussen de 3-5x per dag te eten.

6. Supplementen

Ze zijn razend populair en hebben ook wel degelijk een functie, maar wat heb je van alle miljoenen soorten supplementen nou echt nodig? Dit hangt af van jouw persoonlijke situatie, leefstijl en omstandigheden. Echter is het zo dat een groot deel van de bevolking al voldoende binnen krijgt zonder het gebruik van supplementen. Dit gebeurd alleen mits je voldoende en gevarieerd eet. Daarnaast is het zo dat de werking van veeeeel (bijna alle) supplementen niet wetenschappelijk is bewezen, dit wil zeggen dat er in veel gevallen slechts hele dure placeboโ€™s aan je worden voorgeschoteld waar je misschien helemaal niet op zit te wachten.
Focus dus op de basis, begin van beneden naar boven en dan kom je al een heel eind.

โ€”โ€”โ€”โ€”โ€”โ€”โ€”โ€”โ€”โ€”โ€”โ€”โ€”โ€”โ€”โ€”โ€”โ€”โ€”โ€”โ€”โ€”โ€”

๐—ช๐—ถ๐—น ๐—ท๐—ถ๐—ท ๐—บ๐—ฒ๐—ฒ๐—ฟ ๐—ต๐˜‚๐—น๐—ฝ? ๐—ข๐—ณ ๐˜„๐—ถ๐—น ๐—ท๐—ถ๐—ท ๐Ÿฑ-๐Ÿด ๐—ฐ๐—บ ๐—ฏ๐˜‚๐—ถ๐—ธ๐—ผ๐—บ๐˜ƒ๐—ฎ๐—ป๐—ด ๐˜ƒ๐—ฒ๐—ฟ๐—น๐—ถ๐—ฒ๐˜‡๐—ฒ๐—ป ๐˜‡๐—ผ๐—ป๐—ฑ๐—ฒ๐—ฟ ๐—ฏ๐—น๐—ถ๐—ท๐˜ƒ๐—ฒ๐—ป๐—ฑ ๐—ฐ๐—ฎ๐—น๐—ผ๐—ฟ๐—ถ๐—ฒรซ๐—ป ๐˜๐—ฒ๐—น๐—น๐—ฒ๐—ป?
๐Ÿ‘‰Klikย  hierย  voor onze coaching diensten

Of plan hier je gratis intake ๐Ÿ‘‰ Plan intake

โ€”โ€”โ€”โ€”โ€”โ€”โ€”โ€”โ€”โ€”โ€”โ€”โ€”โ€”โ€”โ€”โ€”โ€”โ€”โ€”โ€”โ€”โ€”
Vind je het nog een beetje spannend om te beginnen, maar wil je hier wel alvast wat meer over weten?

Download dan ons e-book: Afvallen zonder calorieรซn tellen ๐Ÿ‘‰ย Download hem hier!

Reactie plaatsen